Jak si neotrávit jídlo - online webinář

Jak si neotrávit jídlo - online webinář

Většina z nás již pochopila, že pesticidy zamořená strava s některými přidanými E-čky a cukrem není úplně výhra pro zdraví a že čím méně takto předzpracovaných potravin budeme jíst, tím budeme zdravější. Nákupem kvalitních základních surovin to však zdaleka nekončí. Velkou roli hraje i to, jak s potravinami pak nakládáme doma.

Téma webináře:

Maso a jeho infekční potenciál a pár věcí, které bychom měli vědět

  • chladový řetězec
  • manipulace se syrovým masem v domácnosti
  • možné nákazy masa
  • tepelná úprava masa

Produkty hnědnutí, které výrazně urychlují stárnutí našeho těla - jak vznikají a jak minimalizovat jejich vznik a konzumaci

  • úskalí tepelné úpravy potravin
  • oxidace
  • glykace
  • akrylamid a další karcerogeny
  • pražení, pečení, smažení a různé suroviny
  • příklady a tipy pro praxi

Vhodné pro:  druhý stupeň ZŠ. Součástí semináře bude diskuse

Doba trvání: 2 x 45 min

Cena: 3 000 Kč

Objednávka semináře: pro objednávku tohoto semináře prosím napište na tom@skutecnezdravaskola.cz