Šťouchané brambory s pohankou

Suroviny:

suroviny

10 porcí (250g)

Vařené brambory

1500g

Pohanka

270g

Voda

675ml

Sůl

4g

Máslo

25 g

Umeocet

lehce dochutit

Technologický postup:

Uvaříme pohanku v poměru s vodou 1 : 2. Vedle uvaříme oloupané brambory v osolené vodě s kmínem. Brambory po uvaření slijeme, vmícháme pohanku, tuk, umeocet a rozšťoucháme do požadované konzistence. Volitelně můžeme vmíchat osmažený pórek, jarní cibulku či sypat zelenou natí.

Lenka Pokorná

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Šťouchané brambory s pohankou

suroviny

10 porcí (250g)

Vařené brambory

1500g

Pohanka

270g

Voda

675ml

Sůl

4g

Máslo

25 g

Umeocet

lehce dochutit

Uvaříme pohanku v poměru s vodou 1 : 2. Vedle uvaříme oloupané brambory v osolené vodě s kmínem. Brambory po uvaření slijeme, vmícháme pohanku, tuk, umeocet a rozšťoucháme do požadované konzistence. Volitelně můžeme vmíchat osmažený pórek, jarní cibulku či sypat zelenou natí.

Lenka Pokorná