Podzimní dýňovo – řepné ragú s rozmarýnem
Suroviny:
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Dýně Hokaido |
0,650 |
kg |
|
Červená řepa |
0,450 |
kg |
|
Mrkev |
0,200 |
kg |
|
Slunečnicový olej |
0,070 |
l |
|
Rozmarýn řezaný |
0,004 |
kg |
|
Cibule |
0,200 |
kg |
|
Kudrnka |
0,040 |
kg |
|
Kukuřičný škrob |
0,010 |
kg |
|
Voda |
2,100 |
l |
|
Rýže basmati |
0,700 |
kg |
|
Mořská sůl |
0,020 |
kg |
|
Voda na rýži |
3,150 |
l |
|
Červená čočka |
0,200 |
kg |
Technologický postup:
Dýni omyjeme a rozpůlíme, vydlabeme vnitřní dužinu, která obsahuje semínka. Nakrájíme na rovnoměrné kostky. Smícháme dýni spolu s částí oleje a rozmarýnu, osolíme, vložíme na plech a pečeme v troubě na 180 °C do poloměkka. Cibuli nakrájenou na větší kostky osmahneme na oleji dorůžova, poté zalijeme vodou a přisypeme koření. Přidáme očištěnou řepu a mrkev, obě nakrájené na rovnoměrné kostky. Přisypeme propláchnutou červenou čočku a vaříme doměkka. Zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vlažné vodě nebo rozmixováním třetiny směsi. Nakonec přidáme dýni, nasekanou čerstvou petrželku, dochutíme a vše promícháme. Podáváme s dušenou rýží basmati. Servírovat můžeme s opraženými mandlovými lupínky.
Podzimní dýňovo – řepné ragú s rozmarýnem
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Dýně Hokaido |
0,650 |
kg |
|
Červená řepa |
0,450 |
kg |
|
Mrkev |
0,200 |
kg |
|
Slunečnicový olej |
0,070 |
l |
|
Rozmarýn řezaný |
0,004 |
kg |
|
Cibule |
0,200 |
kg |
|
Kudrnka |
0,040 |
kg |
|
Kukuřičný škrob |
0,010 |
kg |
|
Voda |
2,100 |
l |
|
Rýže basmati |
0,700 |
kg |
|
Mořská sůl |
0,020 |
kg |
|
Voda na rýži |
3,150 |
l |
|
Červená čočka |
0,200 |
kg |
Dýni omyjeme a rozpůlíme, vydlabeme vnitřní dužinu, která obsahuje semínka. Nakrájíme na rovnoměrné kostky. Smícháme dýni spolu s částí oleje a rozmarýnu, osolíme, vložíme na plech a pečeme v troubě na 180 °C do poloměkka. Cibuli nakrájenou na větší kostky osmahneme na oleji dorůžova, poté zalijeme vodou a přisypeme koření. Přidáme očištěnou řepu a mrkev, obě nakrájené na rovnoměrné kostky. Přisypeme propláchnutou červenou čočku a vaříme doměkka. Zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vlažné vodě nebo rozmixováním třetiny směsi. Nakonec přidáme dýni, nasekanou čerstvou petrželku, dochutíme a vše promícháme. Podáváme s dušenou rýží basmati. Servírovat můžeme s opraženými mandlovými lupínky.