Pestrobarevná cizrnovo – zeleninová směs

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Cizrna

0,160

kg

Cibule

0,200

kg

Dýně Hokaido

0,340

kg

Červená paprika

0,140

kg

Žlutá paprika

0,140

kg

Brokolice

0,180

kg

Zeleninový bujón

0,010

kg

Mořská sůl

0,008

kg

Provensálské koření

0,003

kg

Slunečnicový olej

0,130

l

Česnek

0,010

kg

Kukuřičný škrob

0,020

kg

Voda

2,100

l

Rýže pololoupaná

0,750

kg

Technologický postup:

Cizrnu na 10–15 hodin namočíme, poté vodu slijeme a vaříme asi 45 minut v tlakovém hrnci nebo 1,5 hodiny v normálním hrnci. Pro lepší stravitelnost můžeme do hrnce přidat kousek mořské řasy nebo trochu majoránky či saturejky. Dýni Hokaido zbavíme vnitřní dužiny obsahující semínka a nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kostičky. Brokolici rozebranou na růžičky blanšírujeme v mírně osolené vodě. Poté scedíme a ihned zchladíme ledovou vodou. Na oleji postupně orestujeme krájenou cibuli a dýni, přidáme uvařenou cizrnu, podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a dusíme do částečného změknutí asi 10–15 minut. Přidáme provensálské koření, nakrájenou papriku, lisovaný česnek, dochutíme bujónem a dusíme do změknutí papriky cca 5 minut. Přidáme blanšírovanou brokolici, promícháme, zahustíme kukuřičným škrobem, krátce provaříme a dosolíme. Podáváme s vařenou rýží.

Bio Školy

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Pestrobarevná cizrnovo – zeleninová směs

Název suroviny

Množství

MJ

Cizrna

0,160

kg

Cibule

0,200

kg

Dýně Hokaido

0,340

kg

Červená paprika

0,140

kg

Žlutá paprika

0,140

kg

Brokolice

0,180

kg

Zeleninový bujón

0,010

kg

Mořská sůl

0,008

kg

Provensálské koření

0,003

kg

Slunečnicový olej

0,130

l

Česnek

0,010

kg

Kukuřičný škrob

0,020

kg

Voda

2,100

l

Rýže pololoupaná

0,750

kg

Cizrnu na 10–15 hodin namočíme, poté vodu slijeme a vaříme asi 45 minut v tlakovém hrnci nebo 1,5 hodiny v normálním hrnci. Pro lepší stravitelnost můžeme do hrnce přidat kousek mořské řasy nebo trochu majoránky či saturejky. Dýni Hokaido zbavíme vnitřní dužiny obsahující semínka a nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kostičky. Brokolici rozebranou na růžičky blanšírujeme v mírně osolené vodě. Poté scedíme a ihned zchladíme ledovou vodou. Na oleji postupně orestujeme krájenou cibuli a dýni, přidáme uvařenou cizrnu, podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a dusíme do částečného změknutí asi 10–15 minut. Přidáme provensálské koření, nakrájenou papriku, lisovaný česnek, dochutíme bujónem a dusíme do změknutí papriky cca 5 minut. Přidáme blanšírovanou brokolici, promícháme, zahustíme kukuřičným škrobem, krátce provaříme a dosolíme. Podáváme s vařenou rýží.

Bio Školy