Kuřecí karbanátky s pórkem

Suroviny:

Suroviny (2x90g)

10 porcí

Mleté kuřecí maso

1000g

pórek

500g

Mléko

100g

Hraška

80g

Cibule

200g

Česnek

30g

Kukuřičná strouhanka

50-100g

Sůl

10g

Mletý pepř

15g

Technologický postup:

Najemno nakrájenou cibuli osmažte na trošce oleje a osolte ji. Přidejte najemno nakrájený pórek. Mleté maso osolte a opepřete, přidejte osmahnutou cibuli, pórek a hrašku rozmíchanou v mléce. Do směsi prolisujte česnek a podle hustoty přidejte strouhanku.

Rukama či v robotu směs prohněťte, aby se všechny ingredience propojily. Vytvořte karbanátky a pečte v troubě či konvektomatu na 180°C po dobu 30 minut.

Variace: Místo pórku můžete využít kapustu (tu ale chvíli povařte před přidáním k mletému masu).

Jako přílohu bych volila bramborové pyré se zeleninou (cuketou, celerem, dýní,…) či brambory šťouchané s jáhlami, pohankou, aj. Na fotografii s bramborovo-cuketovým pyré.

Lenka Pokorná

Drůbeží a rybí pokrmy
Zpět na výpis

Kuřecí karbanátky s pórkem

Suroviny (2x90g)

10 porcí

Mleté kuřecí maso

1000g

pórek

500g

Mléko

100g

Hraška

80g

Cibule

200g

Česnek

30g

Kukuřičná strouhanka

50-100g

Sůl

10g

Mletý pepř

15g

Najemno nakrájenou cibuli osmažte na trošce oleje a osolte ji. Přidejte najemno nakrájený pórek. Mleté maso osolte a opepřete, přidejte osmahnutou cibuli, pórek a hrašku rozmíchanou v mléce. Do směsi prolisujte česnek a podle hustoty přidejte strouhanku.

Rukama či v robotu směs prohněťte, aby se všechny ingredience propojily. Vytvořte karbanátky a pečte v troubě či konvektomatu na 180°C po dobu 30 minut.

Variace: Místo pórku můžete využít kapustu (tu ale chvíli povařte před přidáním k mletému masu).

Jako přílohu bych volila bramborové pyré se zeleninou (cuketou, celerem, dýní,…) či brambory šťouchané s jáhlami, pohankou, aj. Na fotografii s bramborovo-cuketovým pyré.

Lenka Pokorná

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací