Francouzské brambory s polentou a tempehem

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Brambory

1,600

kg

Voda

2,000

l

Kmín

0,005

kg

Mořská sůl

0,020

kg

Polenta hotová

0,500

kg

Uzený tempeh

0,200

kg

Kapusta

0,480

kg

Bílé zelí

0,350

kg

Mražený hrášek

0,300

kg

Slunečnicový olej

0,030

l

Cibule

0,270

kg

Lahůdkové droždí

0,010

kg

Pepř

0,003

kg

Technologický postup:

Oloupané nakrájené brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s trochou kmínu. Hotovou koupenou polentu nakrájíme na nudle, obalíme v lahůdkovém droždí a cca 10 minut pečeme v troubě na pečícím papíře s trochou oleje. Pokrájenou zeleninu podusíme na cibulce, ke konci dušení přidáme pokrájený uzený tempeh (můžeme nahradit párky nebo masem). Vše smícháme dohromady, dochutíme a zapékáme při 160 ° C asi 20 minut.
TIP: Můžeme podávat se zeleninovou oblohou nebo salátem z červené řepy.

Bio Školy

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Francouzské brambory s polentou a tempehem

Název suroviny

Množství

MJ

Brambory

1,600

kg

Voda

2,000

l

Kmín

0,005

kg

Mořská sůl

0,020

kg

Polenta hotová

0,500

kg

Uzený tempeh

0,200

kg

Kapusta

0,480

kg

Bílé zelí

0,350

kg

Mražený hrášek

0,300

kg

Slunečnicový olej

0,030

l

Cibule

0,270

kg

Lahůdkové droždí

0,010

kg

Pepř

0,003

kg

Oloupané nakrájené brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s trochou kmínu. Hotovou koupenou polentu nakrájíme na nudle, obalíme v lahůdkovém droždí a cca 10 minut pečeme v troubě na pečícím papíře s trochou oleje. Pokrájenou zeleninu podusíme na cibulce, ke konci dušení přidáme pokrájený uzený tempeh (můžeme nahradit párky nebo masem). Vše smícháme dohromady, dochutíme a zapékáme při 160 ° C asi 20 minut.
TIP: Můžeme podávat se zeleninovou oblohou nebo salátem z červené řepy.

Bio Školy