Dýňové rizoto
Suroviny:
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Dýně Hokaido |
1,200 |
kg |
|
Olej olivový |
0,060 |
kg |
|
Máslo |
0,080 |
kg |
|
Cibule |
0,160 |
l |
|
Česnek |
0,040 |
kg |
|
Sýr cihla |
0,500 |
kg |
|
Rýže |
0,800 |
kg |
|
Sýr cihla |
0,200 |
kg |
|
Sůl |
0,010 |
kg |
Technologický postup:
Dýně oloupeme a dužinu nakrájíme na kostky o velikosti 1,5 x1,5 cm. Rozložíme na plech, pokapeme polovinou olivového oleje a upečeme v rozehřáté troubě asi 30 minut na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Pečená dýně výrazně získá na chuti. Na pánvi na zbylém oleji s polovinou másla orestujeme cibuli a plátky česneku. Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru, do hotové rýže vmícháme zbytek másla, přidáme česnek s cibulí, upečenou dýni, osolíme, dochutíme a jemně promícháme. Při podávání zdobíme strouhaným sýrem.
Dýňové rizoto
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Dýně Hokaido |
1,200 |
kg |
|
Olej olivový |
0,060 |
kg |
|
Máslo |
0,080 |
kg |
|
Cibule |
0,160 |
l |
|
Česnek |
0,040 |
kg |
|
Sýr cihla |
0,500 |
kg |
|
Rýže |
0,800 |
kg |
|
Sýr cihla |
0,200 |
kg |
|
Sůl |
0,010 |
kg |
Dýně oloupeme a dužinu nakrájíme na kostky o velikosti 1,5 x1,5 cm. Rozložíme na plech, pokapeme polovinou olivového oleje a upečeme v rozehřáté troubě asi 30 minut na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Pečená dýně výrazně získá na chuti. Na pánvi na zbylém oleji s polovinou másla orestujeme cibuli a plátky česneku. Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru, do hotové rýže vmícháme zbytek másla, přidáme česnek s cibulí, upečenou dýni, osolíme, dochutíme a jemně promícháme. Při podávání zdobíme strouhaným sýrem.