Cizrnový falafel

Suroviny:

Suroviny (2x90g/porce)

10 porcí

Cizrna

300 g

Voda

1000 ml

Petržel nať (2 svazky)

100g

Koriandr mletý

10g

Římský kmín

20g

Hraška

50g

Černý pepř

10g

Kardamon mletý

3g

Cayenský pepř

5g

Cibule

200 g

Česnek

30 g

Sůl

10 g

Olej slunečnicový

60 g

Technologický postup:

Cizrnu si namočíme na min. 12 h. do studené vody. Vodu vylijeme a cizrnu dobře propláchneme. Cizrnu (nevařenou) a ostatní suroviny nasypeme do mixéru a rozmixujte na hrubou směs (ne zcela najemno). Směs přesypeme do mísy, promícháme. Zakryjeme mísu potravinářskou folií a dáme na 1h vychladit. Ze směsi uděláme kuličky a dáme upéct do trouby či konvektomatu (160°C, 30 min).

Lenka Pokorná

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Cizrnový falafel

Suroviny (2x90g/porce)

10 porcí

Cizrna

300 g

Voda

1000 ml

Petržel nať (2 svazky)

100g

Koriandr mletý

10g

Římský kmín

20g

Hraška

50g

Černý pepř

10g

Kardamon mletý

3g

Cayenský pepř

5g

Cibule

200 g

Česnek

30 g

Sůl

10 g

Olej slunečnicový

60 g

Cizrnu si namočíme na min. 12 h. do studené vody. Vodu vylijeme a cizrnu dobře propláchneme. Cizrnu (nevařenou) a ostatní suroviny nasypeme do mixéru a rozmixujte na hrubou směs (ne zcela najemno). Směs přesypeme do mísy, promícháme. Zakryjeme mísu potravinářskou folií a dáme na 1h vychladit. Ze směsi uděláme kuličky a dáme upéct do trouby či konvektomatu (160°C, 30 min).

Lenka Pokorná