Amaranthové rizoto s mandlemi

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Rýže pololoupaná

0,500

kg

Amaranthové zrno

0,120

kg

Mořská sůl

0,025

kg

Voda

1,500

l

Bílé zelí

0,300

kg

Kapusta

0,300

kg

Mražená zelenina

0,500

kg

Loupané půlené mandle

0,120

kg

Slunečnicový olej

0,030

l

Cibule

0,140

kg

Zeleninový bujón

0,010

kg

Technologický postup:

Uvaříme rýži společně s amaranthovým zrnem a vmícháme do ní mandle. Amaranth se vaří podobně jako rýže, tedy v mírně osolené vodě v poměru 1 díl amaranthu na 2–2,5 dílu vody cca 20 minut. Na oleji postupně orestujeme cibuli krájenou nahrubo, zelí krájené na širší krátké nudličky, spařenou kapustu nakrájenou podobně jako zelí a nakonec mraženou zeleninu. Smícháme rýži s restovanou zeleninou, dosolíme, popř. dochutíme zeleninovým bujónem.

Bio Školy

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Amaranthové rizoto s mandlemi

Název suroviny

Množství

MJ

Rýže pololoupaná

0,500

kg

Amaranthové zrno

0,120

kg

Mořská sůl

0,025

kg

Voda

1,500

l

Bílé zelí

0,300

kg

Kapusta

0,300

kg

Mražená zelenina

0,500

kg

Loupané půlené mandle

0,120

kg

Slunečnicový olej

0,030

l

Cibule

0,140

kg

Zeleninový bujón

0,010

kg

Uvaříme rýži společně s amaranthovým zrnem a vmícháme do ní mandle. Amaranth se vaří podobně jako rýže, tedy v mírně osolené vodě v poměru 1 díl amaranthu na 2–2,5 dílu vody cca 20 minut. Na oleji postupně orestujeme cibuli krájenou nahrubo, zelí krájené na širší krátké nudličky, spařenou kapustu nakrájenou podobně jako zelí a nakonec mraženou zeleninu. Smícháme rýži s restovanou zeleninou, dosolíme, popř. dochutíme zeleninovým bujónem.

Bio Školy