Pěstování zeleniny na školních zahradách je stále populárnější

15. 4. 2016
Skutečně zdravá škola

Na základní škole Rockmount v Croydon jsou teď oblíbenými potravinami růžičková kapusta nebo mangold a žáci, hrdí pěstitelé, vyrábí plakáty a i jinak své plody propagují mezi ostatními. „Jedlá hřiště“ podporují mezi žáky i učiteli diskuzi o složení jídla a zásadně zlepšují výživu dětí v chudých oblastech, kde je k sehnání snáze alkohol než čerstvá zelenina.

Pěstování lze integrovat do výuky, a to zdaleka nejen do klasického představování druhů zeleniny – např. v matematice lze poměřovat záhonky nebo celou sklizeň, využít lze zahrádku i k dlouhodobějším projektům třeba o zpracování mouky, které končí vlastnoručně upečeným pecnem chleba. Úspěšní pěstitelé se mohou se svou úrodou také naučit obchodovat, odběrateli mohou být místní šéfkuchaři či zeleninové trhy.

Originál článku zde, zdroj www.scio.cz 

Zpět na výpis