Novinky ze Skutečně zdravých škol
-
Nové finské stravovací směrnice – méně masa a alkoholu, více zeleniny a bobulovin
Národní výživové směrnice finského úřadu pro potraviny doporučují konzumovat maximálně asi 350 gramů červeného masa na osobu týdně - úřad však doufá, že lidé...
-
Vyzkoušejte Zeleninové "Fish and Chips"
Vegetariánská vánoční inspirace od Pavla Drdely pro školní jídelny.
-
I v domovech seniorů a nemocnicích se plýtvá jídlem
Výzkum ukázal, kolik potravinového odpadu vzniká v domovech pro seniory a nemocnicích
-
Obezita není epidemie, ale obchodní model
Kromě vzácných případů, kdy je obezita geneticky podmíněná, nadváha a obezita nevzniká jen tak. Je to důsledek potravinového systému, který silně podporuje nezdravé...
-
Mateřská škola Dobroměřice splnila zlatá kritéria programu Skutečně zdravá škola
Mateřská škola Dobroměřice v Ústeckém kraji jako pátá škola v České republice splnila všechna kritéria v bronzové, stříbrné i zlaté úrovni programu Skutečně zdravá...
-
Veřejné zakázky podporující agroekologickou transformaci v Evropě
Evropské zemědělství, společnost a ekonomika by se mohly proměnit, kdyby jen zlomek veřejných zakázek na kontinentu byl zadáván malým ekologickým a agroekologickým zemědělcům.
-
Dobré jídlo nestačí
Zdravé jídlo ve školách je naše téma – ale víme, co dalšího ovlivňuje zdraví dětí i dospělých v kuchyni a prostoru, ve kterém trávíme čas?
-
Blogerem měsíce října se stává Montessori mateřská škola Vyšehrádek
Blogerem měsíce října jsme za inspirativní příspěvky vybrali Montessori mateřskou školu Vyšehrádek.
-
Karolína Kallmünzerová: Ve školních jídelnách mají polotovary. Je to špatně, jídelny mají jít příkladem
Poslechněte si rozhovor s Karolínou na Českém rozhlasu Plus o současném školním stravování.
-
Jídlo v akci
Téma jídlo ve výchově a vzdělávání - prezenční metodický seminář.