Dnes vaříme s ... Ivetou Brunovou, vedoucí školní jídelny v ZŠ a MŠ Malšice v jižních Čechách

3. 12. 2019
Skutečně zdravá škola

Celozrnné vanilkové rohlíčky

Výsledek obrázku pro vanilkové rohlíčky

Suroviny na 10 porcí: 

  • Na špičku nože mleté vanilky
  • Máslo 200 g
  • Moučkový a vanilkový cukr, nebo sušený Sladovit na obalení
  • Celozrnná špaldová mouka, přesátá  160 g
  • Hladká mouky, přesátá  160 g
  • Jemný třtinový cukr nebo agávový sirup 100 g
  • Jemně mleté vlašské ořechy  100 g
  • Citronová šťáva dle potřeby
  • Moučkový a vanilkový cukr, nebo sušený Sladovit na obalení

Technologický postup:

Z obou druhů mouky, cukru, ořechů, vanilky a vychlazeného másla rychle vypracujeme těsto. Postupně do něj přiléváme citronovou šťávu (můžeme ji naředit vodou)tak, aby vzniklo spíše řidší těsto – celozrnná mouka do sebe část tekutiny nasákne. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme přes noc do ledničky odležet. Poté z něj vyvalujeme rohlíčky a pečeme cca 8 minut při 170 stupních.

Po mírném vychladnutí obalujeme rohlíčky v moučkovém a vanilkovém cukru.

Zpět na výpis