Těstoviny s krůtím masem a bylinkovým pestem

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Krůtí prsní řízky

1,000

kg

Těstoviny

1,000

kg

Máslo

0,050

kg

Olivový olej

0,050

l

Česnek

0,040

kg

Sůl

0,020

kg

Smetana 12%

0,300

l

Bylinky zahradní

0,030

kg

Sýr cihla

0,150

kg

Petržel nať

0,005

kg

Technologický postup:

Maso si nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme si olej spolu s trochou másla, přidáme maso, prolisovaný česnek a opečeme, až je maso skoro hotové. Snížíme teplotu a osolíme a ochutíme, přilejeme smetanu, přidáme pesto. Dusíme, až je maso skoro měkké. Podáváme s těstovinou a zdobíme nasekanou petrželkou.


Drůbeží a rybí pokrmy
Zpět na výpis

Těstoviny s krůtím masem a bylinkovým pestem

Název suroviny

Množství

MJ

Krůtí prsní řízky

1,000

kg

Těstoviny

1,000

kg

Máslo

0,050

kg

Olivový olej

0,050

l

Česnek

0,040

kg

Sůl

0,020

kg

Smetana 12%

0,300

l

Bylinky zahradní

0,030

kg

Sýr cihla

0,150

kg

Petržel nať

0,005

kg

Maso si nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme si olej spolu s trochou másla, přidáme maso, prolisovaný česnek a opečeme, až je maso skoro hotové. Snížíme teplotu a osolíme a ochutíme, přilejeme smetanu, přidáme pesto. Dusíme, až je maso skoro měkké. Podáváme s těstovinou a zdobíme nasekanou petrželkou.