Kuřecí steak s bylinkovou zeleninou

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Kuřecí stehenní řízek

1,200

kg

Olej stolní

0,080

l

Sůl

0,020

kg

Grilovací koření

0,015

kg

Cibule

0,050

kg

Baby mrkev

0,200

kg

Hrášek mražený

0,200

kg

Kukuřice sterilovaná

0,200

kg

Bylinky zahradní

0,010

kg

Sůl

0,020

kg

Mouka bezlepková

0,050

kg

Máslo

0,050

kg

Nať petrželová

0,010

kg

Technologický postup:

Kuřecí stehenní řízky s kůží naporcujeme, osolíme, naplníme připravenou směsí a poklademe na olejem vymazaný plech. Příprava směsi: Vepřový ořez a hovězí maso pomeleme, přidáme najemno pokrájenou cibuli, mléko, strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, majoránku, bylinky, sůl a promícháme. Směs vložíme pod kůži a pečeme do zlatova. Výpek ochutíme rozmarýnem, provaříme a poléváme jednotlivé porce. Podáváme se sortýrovanými brambory, bramborovou kaší nebo různě upravenými brambory a salátem.


Drůbeží a rybí pokrmy
Zpět na výpis

Kuřecí steak s bylinkovou zeleninou

Název suroviny

Množství

MJ

Kuřecí stehenní řízek

1,200

kg

Olej stolní

0,080

l

Sůl

0,020

kg

Grilovací koření

0,015

kg

Cibule

0,050

kg

Baby mrkev

0,200

kg

Hrášek mražený

0,200

kg

Kukuřice sterilovaná

0,200

kg

Bylinky zahradní

0,010

kg

Sůl

0,020

kg

Mouka bezlepková

0,050

kg

Máslo

0,050

kg

Nať petrželová

0,010

kg

Kuřecí stehenní řízky s kůží naporcujeme, osolíme, naplníme připravenou směsí a poklademe na olejem vymazaný plech. Příprava směsi: Vepřový ořez a hovězí maso pomeleme, přidáme najemno pokrájenou cibuli, mléko, strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, majoránku, bylinky, sůl a promícháme. Směs vložíme pod kůži a pečeme do zlatova. Výpek ochutíme rozmarýnem, provaříme a poléváme jednotlivé porce. Podáváme se sortýrovanými brambory, bramborovou kaší nebo různě upravenými brambory a salátem.