Kuře na smetaně a paprice

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Paprika sladká

0,010

kg

Stehna kuřecí

2,000

kg

Sůl

0,015

kg

Olej stolní

0,080

l

Cibule

0,150

kg

Koření nové

0,003

kg

List bobkový

0,003

kg

Smetana

0,200

l

Mléko

0,400

l

Smetana zakysaná

0,200

l

Mouka hladká

0,080

kg

Technologický postup:

Očištěné maso omyjeme a osolíme. Porce vložíme na základ z cibule a papriky, přidáme bobkový list a nové koření a dusíme do měkka. Měkké porce vyjmeme, šťávu zalijeme vodou, zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a smetaně, povaříme 1/2 hodiny a procedíme.


Drůbeží a rybí pokrmy
Zpět na výpis

Kuře na smetaně a paprice

Název suroviny

Množství

MJ

Paprika sladká

0,010

kg

Stehna kuřecí

2,000

kg

Sůl

0,015

kg

Olej stolní

0,080

l

Cibule

0,150

kg

Koření nové

0,003

kg

List bobkový

0,003

kg

Smetana

0,200

l

Mléko

0,400

l

Smetana zakysaná

0,200

l

Mouka hladká

0,080

kg

Očištěné maso omyjeme a osolíme. Porce vložíme na základ z cibule a papriky, přidáme bobkový list a nové koření a dusíme do měkka. Měkké porce vyjmeme, šťávu zalijeme vodou, zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a smetaně, povaříme 1/2 hodiny a procedíme.