Dýňové rizoto

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Dýně Hokaido

1,200

kg

Olej olivový

0,060

kg

Máslo

0,080

kg

Cibule

0,160

l

Česnek

0,040

kg

Sýr cihla

0,500

kg

Rýže

0,800

kg

Sýr cihla

0,200

kg

Sůl

0,010

kg

Technologický postup:

Dýně oloupeme a dužinu nakrájíme na kostky o velikosti 1,5 x1,5 cm. Rozložíme na plech, pokapeme polovinou olivového oleje a upečeme v rozehřáté troubě asi 30 minut na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Pečená dýně výrazně získá na chuti. Na pánvi na zbylém oleji s polovinou másla orestujeme cibuli a plátky česneku. Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru, do hotové rýže vmícháme zbytek másla, přidáme česnek s cibulí, upečenou dýni, osolíme, dochutíme a jemně promícháme. Při podávání zdobíme strouhaným sýrem.


Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Dýňové rizoto

Název suroviny

Množství

MJ

Dýně Hokaido

1,200

kg

Olej olivový

0,060

kg

Máslo

0,080

kg

Cibule

0,160

l

Česnek

0,040

kg

Sýr cihla

0,500

kg

Rýže

0,800

kg

Sýr cihla

0,200

kg

Sůl

0,010

kg

Dýně oloupeme a dužinu nakrájíme na kostky o velikosti 1,5 x1,5 cm. Rozložíme na plech, pokapeme polovinou olivového oleje a upečeme v rozehřáté troubě asi 30 minut na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Pečená dýně výrazně získá na chuti. Na pánvi na zbylém oleji s polovinou másla orestujeme cibuli a plátky česneku. Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru, do hotové rýže vmícháme zbytek másla, přidáme česnek s cibulí, upečenou dýni, osolíme, dochutíme a jemně promícháme. Při podávání zdobíme strouhaným sýrem.