Dhal ze žlutého hrachu

Suroviny:

Dhal ze žlutého hrachu

Suroviny

množství

jednotka

Dhal ze žlutého hrachu

1

porce

suroviny:

množství

jednotka

bylinky koriandr

0,007

kg

cibule

0,03

kg

mražené - česnek drcený

0,005

kg

hrách zelený/žlutý

0,09

kg

koření kurkuma

0,001

kg

feferony čerstvé mix

0,0017

kg

koření kmín římský

0,0015

kg

koření masala (garam, tandoori)

0,003

kg

koření pepř

0,0005

kg

olej rostlinný

0,01

l

rajčata drcená

0,06

kg

sůl

0,001

kg

zázvor

0,007

kg

bylinky koriandr

0,003

kg

Technologický postup:

Orestujeme cibuli a česnek na oleji, přidáme protlak zaprášíme kořením a zlehka orestujeme, přidáme žlutý hrách (možno nahradit obyčejnou zelenenou) přidáme drcená rajčata, nasekané stonky koriandru(listy používáme na ozdobu), a polovinu feferon na nudličky,  zalijeme vodou, ale myslíme na to, že potřebujeme vyvařit na hustotu klacické čočky na kyselo. Po změknutí hrachu tyčovým mixérem cca poloviny hmoty rozmixujem, a poloviny necháme na mozajku. Zdobíme zbylími feferony a koriandrem. Příloha: pita chléb, naan chléb, basmati rýže.

Martin Kallasch, Creative Chef, Perfect Canteen

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Dhal ze žlutého hrachu

Dhal ze žlutého hrachu

Suroviny

množství

jednotka

Dhal ze žlutého hrachu

1

porce

suroviny:

množství

jednotka

bylinky koriandr

0,007

kg

cibule

0,03

kg

mražené - česnek drcený

0,005

kg

hrách zelený/žlutý

0,09

kg

koření kurkuma

0,001

kg

feferony čerstvé mix

0,0017

kg

koření kmín římský

0,0015

kg

koření masala (garam, tandoori)

0,003

kg

koření pepř

0,0005

kg

olej rostlinný

0,01

l

rajčata drcená

0,06

kg

sůl

0,001

kg

zázvor

0,007

kg

bylinky koriandr

0,003

kg

Orestujeme cibuli a česnek na oleji, přidáme protlak zaprášíme kořením a zlehka orestujeme, přidáme žlutý hrách (možno nahradit obyčejnou zelenenou) přidáme drcená rajčata, nasekané stonky koriandru(listy používáme na ozdobu), a polovinu feferon na nudličky,  zalijeme vodou, ale myslíme na to, že potřebujeme vyvařit na hustotu klacické čočky na kyselo. Po změknutí hrachu tyčovým mixérem cca poloviny hmoty rozmixujem, a poloviny necháme na mozajku. Zdobíme zbylími feferony a koriandrem. Příloha: pita chléb, naan chléb, basmati rýže.

Martin Kallasch, Creative Chef, Perfect Canteen