Zdravé pečení

29. 3. 2017

Nejen energetickými nápoji či jídlem z mekáče se může živit průměrný patnáctiletý puberťák. Tak to jsem se snažila předvést svým miláčkům z 9.A. Ze směsi na žitno-pšeničný a šestizrnný chléb od firmy Biolinie jsme totiž pekli zdravé housky. Za úkol pak měli ve skupinách po třech si připravit zdravou pomazánku. Vznikaly tak laskominky z tvarohu, zeleniny, šunky či dvacetiprocentního tvrdého sýra. Nejvíce mě oslovila pomazánka z červených fazolí, česneku a petrželky. Tvary některého pečiva byly velmi bizarní, nicméně po nájezdu na hotové housky z pomazánkou z nich nezbyl ani drobeček. Za to jsem se pak musela zpovídat natěšeným kolegům, kteří cítili omamnou vůni linoucí se z cvičné kuchyňky.

Tak tedy, až příště budu zase tvořit, odtrhnu jim od úst dříve, aby zbylo i na ostatní zájemce.

Zpět na výpis