Zdravě a chutně i v karanténě

22. 4. 2020

V polovině března byly v rámci mimořádných opatření uzavřené základní školy a žáci, učitelé, kuchařky, zkrátka všichni ze školy byli nuceni sedět doma u počítače. Jedni vyučující a druzí vyučovaní. Jak zachránit svojí kondičku a postavu, když musím zůstat doma? Zdravě jíst a cvičit. Páni učitelé tělocviku zadali zábavná cvičení na posílení těla i ducha, paní učitelka na vaření recepty na zdravá jídla, po kterých se netloustne ani při omezeném pohybu  a ani náš skolní časopis Soviny nezapomněl na zdravé stravování. Recept na banánové lívanečky své čtenáře - žáky i jejich matky a otce doslova nadchl.

Jednoduché recepty i pro mladé kuchaře a kuchařky

Čočková polévka

Suroviny: 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 hrnky čočky, 1 l zeleninového vývaru, sůl, pepř.

 Jak na to: Čočku propláchněte a nechte několik hodin namočenou ve vodě. Poté ji v osolené vodě uvařte doměkka. Na tuku orestujte cibulku a přidejte najemno nakrájený česnek. Zalijte vývarem a přidejte více než polovinu čočky. Zbylou čočku rozmixujte a přidejte do polévky, kterou tím zahustíte. Ochuťte solí, pepřem a bylinkami. Podávejte s žitným chlebem.

 

Zdravé banánové lívance

Zpět na výpis