Vůně prosluněné Andalusie

29. 9. 2016

Firma vyrábí vlastní extra panenský olivový olej dvou odrůd a jako doplňkový sortiment nabízí různé druhy oliv, kapary, sladkokyselé okurčičky, mandle, sherry ocet a vinnou redukci.

Ochutnali jsme olivový olej ze dvou odrůd olivovníku,  Picual a Arbequina. Měli jsme možnost porovnat filtrovaný a nefiltrovaný olivový olej. Majitelé nám navíc pro zpestření nachystali ochutnávku španělské snídaně, ve které samozřejmě nesmí chybět olivový olej, rajčata a česnek. Zjistili jsme, že nejen pravá hospodyňka ocení využití pečiva z minulého dne. 

Pokračovali jsme přípravami zdravých svačinek ve spolupráci s paní Hanou Murphy a Olgou Chlápkovou. Naši žáci se do projektu s velkou vervou zapojili. A nemalé překvapení bylo, když nás svou návštěvou poctila i paní senátorka Horská, která se také zapojila. Žáci si vyzkoušeli přípravu pomazánek ze zeleniny zakápnuté olivovým olejem, pečenou podzimní zeleninu a výbornou zeleninku zapékanou na pánvi. 

Na vynikajících zdravých inspiracích vhodných do podzimního nečasu si pochutnali nejen naši žáci.

Vůně prosluněné Andalusie 1Vůně prosluněné Andalusie 1Vůně prosluněné Andalusie 1Vůně prosluněné Andalusie 1Vůně prosluněné Andalusie 1Vůně prosluněné Andalusie 1Vůně prosluněné Andalusie 1Vůně prosluněné Andalusie 1Vůně prosluněné Andalusie 1Vůně prosluněné Andalusie 1
Zpět na výpis