Vůně prosluněné Andalusie
Firma vyrábí vlastní extra panenský olivový olej dvou odrůd a jako doplňkový sortiment nabízí různé druhy oliv, kapary, sladkokyselé okurčičky, mandle, sherry ocet a vinnou redukci.
Ochutnali jsme olivový olej ze dvou odrůd olivovníku, Picual a Arbequina. Měli jsme možnost porovnat filtrovaný a nefiltrovaný olivový olej. Majitelé nám navíc pro zpestření nachystali ochutnávku španělské snídaně, ve které samozřejmě nesmí chybět olivový olej, rajčata a česnek. Zjistili jsme, že nejen pravá hospodyňka ocení využití pečiva z minulého dne.
Pokračovali jsme přípravami zdravých svačinek ve spolupráci s paní Hanou Murphy a Olgou Chlápkovou. Naši žáci se do projektu s velkou vervou zapojili. A nemalé překvapení bylo, když nás svou návštěvou poctila i paní senátorka Horská, která se také zapojila. Žáci si vyzkoušeli přípravu pomazánek ze zeleniny zakápnuté olivovým olejem, pečenou podzimní zeleninu a výbornou zeleninku zapékanou na pánvi.
Na vynikajících zdravých inspiracích vhodných do podzimního nečasu si pochutnali nejen naši žáci.