Vaříme z čerstvých surovin

Našim kuchařkám se podařilo vyřadit při přípravě pokrmů v naší školní jídelně nejen nevhodné konzervanty, aditiva a polotovary, ale také zajistit nákup čerstvých a předem nezpracovaných surovin a tím splnit další kritérium dané programem Skutečně zdravé školy, že alespoň 75% všech vařených pokrmů je vyrobeno z čerstvých, nezpracovaných surovin či potravin. V měsíci září a říjnu jsme se dokonce přehoupli přes 85%.

A proč to celé děláme?

Naším cílem je nabízet dětem kvalitní stravu, která jde ruku v ruce s kvalitou vstupních surovin. Čím jsou suroviny pro přípravu našich jídel čerstvější, tím více vitamínů a enzymů obsahují a tím jsou pokrmy z nich připravené výživově hodnotnější a chutnější bez nutných chemických dochucovadel.

A protože si práce našich paní kuchařek velice vážíme, získaly od nás významné ocenění „Řád zlaté vařečky“.

Zpět na výpis