Pohánkový perník

2. 2. 2017

Zdravé pečení

Perník se peče snad v každé domácnosti. Pro tak snadné pečení jsme se rozhodli i my. Jak ale upéct perník, který bude jen ze zdravých ingrediencí? Objevili jsme pohankový perník. Pohanka je zdravá a je velmi užívaná ve zdravé výživě. Neobsahuje lepek a je tedy vhodná pro všechny mlsné jazýčky.

Příprava byla opravdu jednoduchá. Směs jsme nasypali do mísy, promíchali ji s vodou, kakaem a slunečnicovým olejem. Vše jsme promíchali a dali péct. Hotový a vychladlý perník jsme posypali strouhanou 80 % čokoládou a kokosem.

Musíme říct, že jsme si opravdu pochutnali. Zkuste si doma také upéct zdravý perník. Budete překvapeni jak je zdravé jídlo velmi chutné a sladké.


 

Zpět na výpis