Pečení jablečného štrůdlu a vaření leča

Ve dnech od 3. do 14. října jsme si s dětmi ze třídy Hastrmánků povídali o ovoci a zelenině, třídili jsme, seznamovali jsme se s novými druhy a zjišťovali, jak jsou pro naše zdraví důležité.

Ve středu 5. října se děti pustily do přípravy jablečného štrůdlu, kdy společnými silami jablíčka nakrájely, poté přenesly na těsto, posypaly cukrem a skořicí a pak s dopomocí zamotaly. Plech s dvěma nohavicemi štrůdlu jsme pak předali do kuchyně paní kuchařce, která ho s láskou upekla.

V návaznosti na téma pak děti v dalším týdnu připravovaly zeleninové lečo, kde opět zeleninu nakrájely, společně pak lečo dochutily, vařily, míchaly a nakonec přidaly vejce. Společně pak vše ochutnávaly a hodnotily výsledek společné práce. Další den proběhla ochutnávka syrové zeleniny. Děti si pochutnaly na květáku, mrkvi, rajčátkách, paprice a ti odvážnější ochutnaly cibuli, pórek a česnek. Uvědomily si, že při dostatečné konzumaci zeleniny a ovoce nemá u nich nemoc žádnou šanci!

Pečení jablečného štrůdlu a vaření leča 1Pečení jablečného štrůdlu a vaření leča 1Pečení jablečného štrůdlu a vaření leča 1Pečení jablečného štrůdlu a vaření leča 1Pečení jablečného štrůdlu a vaření leča 1Pečení jablečného štrůdlu a vaření leča 1Pečení jablečného štrůdlu a vaření leča 1
Zpět na výpis