Oslavy Dne zdraví

Žákyně ze Zdravé devítky seznamovaly prvňáčky s cestou, během níž se z obyčejného zrna stane dobrý koláč. Kolik lidí je zapojeno do jeho výroby, což nás dovedlo k závěru, že jídla je třeba si vážit, protože za ním stojí práce mnoha lidí. Třeťáci se v rámci pokusů snažili vyčistit vodu. Žáci čtvrtých ročníků se věnovali zdravému talíři z hlediska skladby denního přísunu živin, porovnávali své školní svačiny či vyhledávali nezdravé chemické přísady na obalech oblíbených potravin. Páťáci jeli na farmu Zelčín, která zprostředkovává dětem možnost dozvědět se mnoho zajímavého o chování domácích zvířat. Žáci sedmých ročníků ve školní kuchyňce zkoušeli nový recept - pohankové palačinky. Osmé třídy besedovaly s cestovatelkou Hanou Svobodovou, která je koordinátorkou projektu na ochranu mořských želv v Indonésii, kde se osobně setkala s ničením deštných pralesů a vražděním bezbranných zvířat na úkor výdělku velkých firem vyrábějících palmový olej.  

Už se těšíme na příští rok, kdy tento den opět rádi podpoříme.

Zpět na výpis