Na Pramenech se zdravě večeřelo

25. 11. 2015

Naše kuchařky vařily pod metodickým vedením Zdeňky Kollárikové menu, které společně sestavily.

Předkrm byl bramborový salát s tuňákem a quinoou, na stolech byla připravená pečená cizrna. Všichni hosté ochutnali luštěninovou polévku s brokolicí. Ta obsahovala různé druhy luštěnin, brambory a jako koření byla použita majoránka a libeček.

Hlavní chody byly dva: jeden bez masa - italské luštěninové těstoviny a pak se podával králík ve švestkové omáčce s bulgurem podle receptu Zdeničky. Jako dezert se podávaly její ovesné sušenky a jáhelník. Hosté měli možnost ochutnat alternativní limonády: petrželovou s citronem, macha čaj, mátovou.

Jídelna byla krásně vyzdobená. O to se postarala naše školní družna. Obsluhovali naši deváťáci a byli opravdu úžasní. Podávali hostům informace o jídlech i nápojích, sdělovali své vlastní názory na chutě a styl vaření v jídelně.

Když na závěr vyšly kuchařky v zástěrách s logem Skutečně zdravé školy, sklidily obrovský potlesk. Je skvělé, že i zástupci města  na akci přišli a odcházeli spokojení stejně jako naší rodiče a učitelé.

Moc Zdeničce Kollárikové děkujeme za podporu a metodickou pomoc. Je pro nás obrovská inspirace a motivace. Když všichni odešli, my z realizačního týmu jsme byli unavení, ale spokojení, že se vše povedlo a snad tahle naše snaha ovlivní alespoň několik rodin tady u nás v Karviné, kterou máme rádi.

Zpět na výpis