Monitorování zbytků jídla

Porovnání monitorovacích zpráv

V rámci projektu Skutečně zdravá škola je naší povinností provést 2x ročně monitoring zbytků jídla. První kolo proběhlo v listopadu 2022 a druhé v dubnu 2023. Cílem tohoto monitorování bylo zjistit hlavní příčiny vracení jídel a snaha minimalizovat odpad z jídla. 

Měření bylo provedeno na vzorku 80ti vydaných jídel. Důležité pro nás bylo, že oproti prvnímu měření došlo k zredukování množství vyhazovaného jídla, a to o 3,84 kg. Podíl vyhazovaného jídla vs. použitých surovin se snížil o 5,2 %. Z těchto čísel je patrné, že žákům složení a prezentace pokrmů vyhovuje čím dál tím více. Žáci si více zvykají na zapojení čerstvých surovin, zeleniny i netradičních příloh.

Mgr. Hana Halodová

Monitorování zbytků jídla 1Monitorování zbytků jídla 1Monitorování zbytků jídla 1Monitorování zbytků jídla 1Monitorování zbytků jídla 1Monitorování zbytků jídla 1Monitorování zbytků jídla 1Monitorování zbytků jídla 1Monitorování zbytků jídla 1
Zpět na výpis