Inspirace ze školení o nových trendech ve vaření: ryby s těstovinami

Paní kuchařka Marcela Kuncová ze školní jídelny ve Spálově přivezla ze školení o nových trendech v moderním vaření plný „hrnec“ nápadů a receptů. Školení pořádal informační portál hromadného stravování Jídelny.cz a tentokrát zde převažovaly pokrmy rybí a bezmasé, případně polomasité. 

Účastníci mohli jídla nejen na vlastní oči vidět, ale také ochutnat. Naše paní kuchařka se ze školení vrátila nadšená, plná dojmů i praktických tipů a také zásobena celým sešitem nových receptů. 

A jeden z nich jsme se rozhodly hned zařadit do jídelníčku: rybí filé s citrónovou marinádou a teplé těstovinové rizoto s julienne (na velmi tenké proužky nakrájenou) zeleninou a čočkou. Příprava jídla je velmi jednoduchá a časově nenáročná. Spíše jsme byly napjaté, co této kombinaci řeknou naši strávníci. No přece, ryba a těstovina, to tu opravdu ještě nebylo… 

Dopadlo to však nad očekávání dobře. Některé talíře byly vyjedené úplně, na některých zbyla buď ryba, nebo příloha, celé porce se nevrátily vůbec. Úspěšnost tipuji tak na 75 %, což se neliší od jiných obědových menu. Utvrdilo nás to v tom, že nových receptů a nezvyklých kombinací se není třeba obávat a že v jednoduchosti je krása.

Ilona Zálešáková, vedoucí jídelny

Zpět na výpis