Exkurze prvního ročníku na ekologickou farmu Bošina

12. 4. 2019

Paní majitelka nás provedla areálem a vysvětlila nám, v čem konkrétně ekologické hospodaření spočívá (např. jsme viděli, jak malinkatá jsou kuřata stará 36 dní, což je stáří, v jakém se zpracovávají kuřata ve velkochovech), a kvůli téměř zimnímu počasí nás rychle nechala schovat se uvnitř farmy. I přes velký počet žáků zvládla ukázat mnoho konkrétních drobností (ochutnávka sezónních párků  s medvědím česnekem bez ochucovadel a konzervantů, srovnání barvy velkoobchodního a tradičně připraveného párku, srovnání barvy a chutě čerstvě namletého masa). V průběhu dopoledne si žáci nachystali maso a oblohu hamburgerů, které jsme připravili a posvačili před odchodem. Závěrem exkurze nám paní Bošinová ukázala i bourárnu masa a popsala, jak u nich probíhá usmrcování zvířat i zpracování masa. Děkujeme za mnoho podnětů a inspirace i trpělivost s partou větší, než čekali!

Exkurze prvního ročníku na ekologickou farmu Bošina 1Exkurze prvního ročníku na ekologickou farmu Bošina 1Exkurze prvního ročníku na ekologickou farmu Bošina 1Exkurze prvního ročníku na ekologickou farmu Bošina 1Exkurze prvního ročníku na ekologickou farmu Bošina 1Exkurze prvního ročníku na ekologickou farmu Bošina 1Exkurze prvního ročníku na ekologickou farmu Bošina 1Exkurze prvního ročníku na ekologickou farmu Bošina 1Exkurze prvního ročníku na ekologickou farmu Bošina 1
Zpět na výpis