Dobroty ze zahradní slavnosti
Vynechali jsme všechny křupky a sladkosti, a hostům jsme předložili zdravé a lákavé pochutiny. Veškeré dobroty podávané během slavnosti sklidily neuvěřitelný pozitivní ohlas a jen se po nich zaprášilo. Mnoho návštěvníků dokonce žádalo o recepty, aby si je mohli připravit i sami doma, tak jsme se o ně samozřejmě rádi podělili.
Aby nezůstalo jenom u slov a fotek, přinášíme dva z receptů i zde. Jedná se o recepty na skvělou pomazánku ze slunečnicových semínek a ovesné zelňáky, které byly taktéž velmi oblíbené.
Pomazánka ze slunečnicových semínek
Postup je následující:
Slunečnicová semínka si namočíme na 24 hodin do vody. Potom přidáme sušená rajčata (nešetříme :)), olivy, kapary (mohou být, ale nemusí), olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a česnek. Vše podle chuti. Nakonec vše rozmixujeme.
Ovesné zelňáky
Budeme potřebovat:
- 500g kysaného zelí
- 3 velké nastrouhané mrkve
- ½ hrnečku oleje
- přidáme ovesné vločky, slunečnicová semínka, lněná semínka, sůl, pepř, červenou papriku, majoránku, trochu mouky a co má kdo rád, mohou být i jiná semínka. Může být i vejce.
Všechno smícháme a vypracujeme těsto, z něhož následně uděláme placičky a upečeme je v troubě na 160°C.