Online konference Vaření s dětmi ve škole i doma

24.03.2022 | 15:30 - 17:30
Online platforma ZOOM

Pro koho: konference je určena pro učitele v mateřských a základních školách, vedení škol, vedoucí a pracovníky školních jídelen, rodiče.  

Proč bych se měl účastnit: přední propagátorka zdravého životního stylu se podělí o své zkušenosti a tipy na zapojení dětí do vaření, představíme vám inspirativní příklady z Kroužků vaření a hodin Přípravy pokrmů, možnosti zapojení dětí v mateřských i základních školách do aktivit vaření.

Cena: zdarma pro Skutečně zdravé školy, ostatní 1 000 Kč za neomezený počet účastníků školy, 300 Kč pro individuální vstup (rodiče)

Registrace: na konferenci se registrujte vyplněním tohoto formuláře

Sledovat konferenci můžete z počítače, notebooku, tabletu či chytrého telefonu odkudkoli, nejen ze školy. 

Program:

15:30 – 15:35   Uvítání účastníků, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.

15:35 – 16:00  

Spolu v kuchyni i u stolu tak, aby to všechny bavilo. Osvědčené tipy z více jak patnáctileté praxe lektorky zdravého životního stylu, autorky zdravých receptů a maminky dvou děvčat. Z čeho vařit, jak děti motivovat a zapojit zábavnou formou. 

Dozvíte se:

  • proč je zásadní děti nejen zdravě "krmit", ale naučit je o jídle přemýšlet
  • jak děti vtáhnout do celého procesu a zvládnout to zábavně a bez stresu
  • které suroviny a potraviny jsou pro výuku a zapojení dětí atraktivní 
  • konkrétní tipy na jednoduchá zdravá jídla

Kamila Metzová – propagátorka zdravého životního stylu

16:00 – 17:30

Příklady z praxe Skutečně zdravých škol:

  • Kroužek vaření a využití surovin ze Scuk.cz, Soňa Macháčková, ředitelka, Mateřská škola Lidice
  • Kroužek vaření, Hlavním cílem našeho kroužku je seznámit žáky se zdravými potravinami. Představit žákům základy finanční gramotnosti. Ukázat, že se dá vařit zdravě a chutně. Naučit žáky nahrazovat nezdravé potraviny zdravými. Osvojit si kladný vztah k práci a pomoci druhým. Poznávat rozmanitost potravin, druhy ovoce a zeleniny. Celkově se vzdělávat v oblasti gastronomie. Ovládat zásady správného stolování. Kateřina Továrková, pedagog 1. stupně a školní metodička prevence, ZŠ Jaroměřice
  • Kuchtík u Smíšků – využití sezónních produktů a příklad zdravého stravování dětí, Eva Hübelová, ředitelka, MŠ Veltěže
  • Vaření s žáky během online výuky - zkušenosti, jak probíhala online výuka vaření zdravé stravy, možnosti a nápady, co vařit během jedné vyučující hodiny se zaměřením na syrovou zeleninu, Martina Čapková, učitelka Výchovy ke zdraví, ZŠ a MŠ Rožďalovice,
  • Nebojte se pustit děti do kuchyně - kroužek vaření ve školní jídelně v Dobřanech. Základy vaření, znalosti surovin, stolování a společenské výchovy v jednom, Renáta Černá, vedoucí školní jídelny, ZŠ Dobřany,

Závěrečná diskuse, shrnutí výstupů konference


Zpět na výpis