Konference Skutečně zdravá jídelna

20.01.2021 | 14:30 - 16:30
Online platforma ZOOM

Zveme vás na online konferenci Skutečně zdravá jídelna. Konference je určena všem vedoucím a pracovníkům školních jídelen a provozoven školního stravování. Zajímat může také vedení škol a zástupce zřizovatelů škol. 

Kde: online – aplikace ZOOM. Odkaz na online konferenci zašleme všem registrovaným v den konference. 

Cena: 500 Kč za školní jídelnu. Fakturu vám zašleme na e-mail uvedený v registračním formuláři.

V případě zájmu získáte Osvědčení o absolvování semináře. 

Program:

14:30 – 14:35   Uvítání účastníků konference, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.

Praktické workshopy

14:35  – 15:05   

Solme s rozumem: doporučení, jak snižovat množství soli v pokrmech, monitoring soli - představení nástroje na mapování množství používané soli, Lenka Pokorná, Skutečně zdravá škola. 

15:05  – 15:30   

"Máme to na talíři, není nám to jedno", část I: představení společného  projektu Státního zdravotního ústavu, Kulinářského umění a Perfect Canteen jako testování jedné z možností rekonstrukce systému školního stravování, Alexandra Košťálová, SZU, Renata Lukášová, Český Gastronomický Institut. 

15:30 – 15:35   Přestávka

15:35 – 16:05

"Máme to na talíři, není nám to jedno", část II: praktický dopad programu (organizace práce v kuchyni, vybavení kuchyní, nákup surovin, složení jídelníčků atd.); diskuse nad otázkami posluchačů, Alexandra Košťálová, SZU, Renata Lukášová, Český Gastronomický Institut. 

16:05 – 16:35

Cesta ke zlaté Skutečně zdravé škole: Jak ve školní jídelně postupovat ke zlatému certifikátu - nejprve bronz, pak stříbro a  zlatem úsilí završit.  Dá se za stávajících podmínek na zlato dosáhnout? Jak postupovat, co je dobré vědět, čeho se vyvarovat? Hana Hlouchová, vedoucí provozu, Mateřská škola Fügnerova v Lounech 

16:35 Ukončení konference

Shrnutí konference, odkaz na evaluační dotazník.


Zpět na výpis