Příběhy jídla

Cíl semináře: Motivovat vyučující i cílovou skupinu žáků k zamyšlení nad tím, z jakých produktů jídlo vzniká, jak se zpracovává, než doputuje na talíř.

Program semináře:

  • Seznámení účastníků s problematikou týkající se příběhů jídla.
  • Vytvořit představu, jaké úsilí musí zemědělci vynaložit, než vzniknou prvotní produkty pro přípravu jídla.
  • Budou uvedeny příklady, jaké úsilí musí zemědělci vynaložit, aby zemědělská výroba byla produktivní.
  • Praktické informace, jak zorganizovat exkurzi na farmu, kde žáci získají skutečný prožitek o životě zvířat, nebo přímo jak se vyrábí sýr, dojí mléko, nebo peče chleba aj.
  • Další náměty aktivit vhodných pro motivaci žáků k pochopení příběhů jídla.

Organizace: 

Doba trvání: 4 hodiny

Místo konání: vaše škola, dle konkrétní dohody

Cena: 4 000 Kč

Lektor: Marie Kordulová

Objednávka semináře: pro objednávku tohoto semináře prosím vyplňte tento jednoduchý formulář

Odkud se bere jídlo

Cíl semináře: Motivovat vyučující i cílovou skupinu žáků k zamyšlení nad tím, odkud pochází jídlo, které konzumují.

Program semináře:

  • Seznámení účastníků s problematikou týkající se původu jídla.
  • Zamyslet se nad důsledky přepravy potravin na velké vzdálenosti pro ekologii.
  • Jak ovlivňuje, vzdálenost přepravovaných potravin jejich kvalitu.
  • Jak může nákup místních potravin podpořit rozvoj malých prodejců a producentů potravin
  • a následně z toho vyvodit správný přístup. 
  • Nabídnout příklady možností zpracování prvotních potravinových produktů.
  • Náměty aktivit vhodných pro motivaci žáků k nakupování místních a sezónních produktů.

Organizace: 

Doba trvání: 4 hodiny

Místo konání: vaše škola, dle konkrétní dohody

Cena: 4 000 Kč

Lektor: Marie Kordulová

Objednávka semináře: pro objednávku tohoto semináře prosím vyplňte tento jednoduchý formulář

Zdravé stravování a jeho hlavní zásady

Cíl semináře: Seznámit vyučující s možnostmi motivace cílové skupiny žáků k dodržování zásad zdravého stravován.

Program semináře:

  • Seznámení s problematikou zdravého stravování jeho jednotlivými postupy.
  • Porozumět potřebě vyvážené a rozmanité stravy podmíněné správným výběrem potravin.
  • Získat znalosti o komponentech a poměrech zdravého stravování
  • Podpořit schopnost dělat informované rozhodnutí ve vztahu k jídlu a správně volit potraviny při nákupu.
  • Pochopit význam regionálních potravin.
  • Náměty aktivit vhodných pro motivaci žáků ve prospěch zdravého stravování.

Organizace: 

Doba trvání: 4 hodiny

Místo konání: vaše škola, dle konkrétní dohody

Cena: 4 000 Kč

Lektor: Marie Kordulová

Objednávka semináře: pro objednávku tohoto semináře prosím vyplňte tento jednoduchý formulář

Zdravé stravování jako součást zdravého životního stylu

Cíl semináře: Motivovat vyučující i cílovou skupinu žáků ke změně postojů a jednání v oblasti zdravého životního stylu ve prospěch zdravého a pravidelného stravování.

Program semináře:

  • Seznámení s problematikou zdravého stravování, jako nedílné součásti zdravého životního stylu.
  • Účastníkům budou poskytnuty informace o vztazích mezi způsobem stravování a jeho vlivu na celkové zdraví a fyzickou aktivitu.
  • Co všechno by měl žák vědět, jaké dovednosti a postoje získat, aby dokázal zásady správného stravování využívat prakticky.
  • Náměty aktivit vhodných pro motivaci žáků ve prospěch zdravého stravování.

Organizace: 

Doba trvání: 4 hodiny

Místo konání: vaše škola, dle konkrétní dohody

Cena: 4 000 Kč

Lektor: Marie Kordulová

Objednávka semináře: pro objednávku tohoto semináře prosím vyplňte tento jednoduchý formulář

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací