Jáhelný řez s kokosem - bez mléka a lepku

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Jáhly

0,160

kg

Kustovnice

0,020

kg

Mořská sůl

3

lžičky

Kokosový olej

1

lžíce

Med

2

lžíce

Strouhaný kokos

0,100

kg

Rozinky

0,020

kg

Voda

0,750

l

Technologický postup:

Propláchneme jáhly, spatříme je horkou vodou a poté dáme vařit do mírně osolené vody, rozinky a kustovnici nakrájíme na menší kousky a přelijeme je na dobu vaření jahel horkou vodou. Jáhly vaříme cca 10 minut do změknutí a nasáknutí vody.

Poté přidáme rozinky, kustovnici, dvě lžíce kokosu, kokosový olej a med. Hustou hmotu dáme do košíčků na muffiny péct na 180°C na cca 10 minut.

Ozdobit je můžeme třeba plátkem jahody. Dalším variantou jsou kuličky obalené v kokosu, které se nemusí péct, stačí je dát vychladit.

Množství: 12 muffinů a asi 30 kuliček

Veronika Mrázková

Sladké pokrmy
Zpět na výpis

Jáhelný řez s kokosem - bez mléka a lepku

Název suroviny

Množství

MJ

Jáhly

0,160

kg

Kustovnice

0,020

kg

Mořská sůl

3

lžičky

Kokosový olej

1

lžíce

Med

2

lžíce

Strouhaný kokos

0,100

kg

Rozinky

0,020

kg

Voda

0,750

l

Propláchneme jáhly, spatříme je horkou vodou a poté dáme vařit do mírně osolené vody, rozinky a kustovnici nakrájíme na menší kousky a přelijeme je na dobu vaření jahel horkou vodou. Jáhly vaříme cca 10 minut do změknutí a nasáknutí vody.

Poté přidáme rozinky, kustovnici, dvě lžíce kokosu, kokosový olej a med. Hustou hmotu dáme do košíčků na muffiny péct na 180°C na cca 10 minut.

Ozdobit je můžeme třeba plátkem jahody. Dalším variantou jsou kuličky obalené v kokosu, které se nemusí péct, stačí je dát vychladit.

Množství: 12 muffinů a asi 30 kuliček

Veronika Mrázková

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací