Dýňová polévka se sladkou bramborou

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Dýně Hokkaidó malá

0,167

kg

Brambora sladká (batáty)

0,111

kg

Zázvor

0,028

kg

Citrónová šťáva

0,001

l

Dýňové semínko

0,011

kg

Sójový nápoj

0,056

kg

Technologický postup:

Dýni omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na malé kousky. Sladkou bramboru oloupeme a také nakrájíme na malé kousky. Kořen zázvoru oloupeme a nahrubo nastrouháme. Vše dáme do hrnce a na mírném ohni vaříme do měkka. Veškerý obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem na pyré a zředíme sójovou smetanou. Je-li polévka příliš hustá, přidáme převařenou vodu. Pak dochutíme kořením a citrónovou šťávou. Na pánvičce osmahneme dýňová semínka, kterými polévku na talíři ozdobíme.

Autor receptury: Alena Vyhnálková


Polévky
Zpět na výpis

Dýňová polévka se sladkou bramborou

Název suroviny

Množství

MJ

Dýně Hokkaidó malá

0,167

kg

Brambora sladká (batáty)

0,111

kg

Zázvor

0,028

kg

Citrónová šťáva

0,001

l

Dýňové semínko

0,011

kg

Sójový nápoj

0,056

kg

Dýni omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na malé kousky. Sladkou bramboru oloupeme a také nakrájíme na malé kousky. Kořen zázvoru oloupeme a nahrubo nastrouháme. Vše dáme do hrnce a na mírném ohni vaříme do měkka. Veškerý obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem na pyré a zředíme sójovou smetanou. Je-li polévka příliš hustá, přidáme převařenou vodu. Pak dochutíme kořením a citrónovou šťávou. Na pánvičce osmahneme dýňová semínka, kterými polévku na talíři ozdobíme.

Autor receptury: Alena Vyhnálková

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací