Amarantový pilaf

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Amarant

0,080

kg

BIO uzené tofu

0,100

kg

Mrkev

0,100

kg

Červená paprika

0,050

kg

Česnek    

2

stroužky

Olivový olej

0,005

kg

Himalájská sůl

na dochuceni

Kurkuma

na dochuceni

Pepř

na dochuceni

Pažitka

na dochuceni

Množství surovin na 1 porci

Technologický postup:

U veganských receptů je vždy velkou výzvou dodat dostatek kvalitních bílkovin, náš dnešní recept si elegantně poradí i s tímto požadavkem. Bonus? Je bezlepkový a snadno stravitelný,  

Příprava

  1. Amarant propláchneme a necháme ho okapat v jemném sítku. Na pánvi si orestujeme nadrobno nakrájený česnek, po chvíli k němu přidáme plátky mrkve, červené papriky, kousky uzeného tofu a celou směs řádně promícháme.
  2. Pak už na pánvičku přisypeme propláchnutý amarant a orestujeme. Jakmile se kuličky laskavce promísí s olivovým olejem a zeleninovou směsí s tofu, přilijeme na pánev vodu, přidáme intenzivně žlutou kurkumu, osolíme, opepříme, a vaříme zhruba pětadvacet minut. Mezitím si nadrobno nasekáme pažitku, kterou poté vmícháme do hotové amarantové dobroty.

Martin Jelínek

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Amarantový pilaf

Název suroviny

Množství

MJ

Amarant

0,080

kg

BIO uzené tofu

0,100

kg

Mrkev

0,100

kg

Červená paprika

0,050

kg

Česnek    

2

stroužky

Olivový olej

0,005

kg

Himalájská sůl

na dochuceni

Kurkuma

na dochuceni

Pepř

na dochuceni

Pažitka

na dochuceni

Množství surovin na 1 porci

U veganských receptů je vždy velkou výzvou dodat dostatek kvalitních bílkovin, náš dnešní recept si elegantně poradí i s tímto požadavkem. Bonus? Je bezlepkový a snadno stravitelný,  

Příprava

  1. Amarant propláchneme a necháme ho okapat v jemném sítku. Na pánvi si orestujeme nadrobno nakrájený česnek, po chvíli k němu přidáme plátky mrkve, červené papriky, kousky uzeného tofu a celou směs řádně promícháme.
  2. Pak už na pánvičku přisypeme propláchnutý amarant a orestujeme. Jakmile se kuličky laskavce promísí s olivovým olejem a zeleninovou směsí s tofu, přilijeme na pánev vodu, přidáme intenzivně žlutou kurkumu, osolíme, opepříme, a vaříme zhruba pětadvacet minut. Mezitím si nadrobno nasekáme pažitku, kterou poté vmícháme do hotové amarantové dobroty.

Martin Jelínek

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací