V červnu jsme vařili s... Country Life

27. 6. 2018
Skutečně zdravá škola

Další z videoreceptů z dílny společnosti Country Life a pana Cuketky

Hummus se semínky a salátem

Ingredience

  • 2 plechovky sterilované cizrny
  • 2 lžíce zlatého lnu
  • 50 g tahini
  • 40 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř dle chuti
  • 300 g cherry rajčat – na salát
  • 1 malá salátová okurka – na salát
  • ½ červené cibule – na salát
  • hrst baby špenátu nebo malých salátových lístků – na salát
  • svazek petržele – na salát
  • 1 lžíce zlatého lnu – na salát
  • 3 lžíce olivového oleje – na salát
  • 1 lžíce citronové šťávy – na salát
  • sůl, pepř dle chuti – na salát

Jak na to?

  1. Připravte si hummus: cizrnu sceďte a nálev uschovejte. Všechno lněné semínko pomelte v mlýnku nebo v mixéru. Cizrnu, česnek, ⅔ lnu, tahini, olivový olej a 2 lžíce nálevu dejte do mixéru a rozmixujte na hladké pyré. Konzistenci případně upravte dalším nálevem z cizrny. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
  2. Připravte si salát: okurku oloupejte a zbavte středu se semínky, nakrájejte na dílky a dejte do cedníku. Osolte a nechte vykapat, poté osušte.
  3. Do mísy dejte nasolené okurky, nakrájená rajčata a cibuli na tenké plátky. Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, vmíchejte nasekanou petržel. Dochuťte solí, pepřem a promíchejte.
  4. Na talíře rozdělte hummus, poklaďte salátem, zakápněte olivovým olejem, ozdobte lněným semínkem.

Zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací