V dubnu vaříme s... Kateřinou Halamovou

24. 4. 2018
Skutečně zdravá škola

Jarní nádivka

Suroviny pro 10 porcí:

  • 300 g instatntní kukuřičné polenty
  • 1,5 l vody
  • 2 cibule cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 40 g sušených rajčat
  • 250 g uzeného  tempehu
  • 3 mrkve  nastrouhané nahrubo
  • 100 g listů špenátu (můžeme nahradit listy divoké zeleniny)
  • 100 g slunečnicových semínek (nasucho opražených)
  • 100 g rýžových burizonů
  • olej 
  • majoránka, 
  • shoyu, sůl

Postup:

  1. Nadrobno nasekanou cibulku orestujeme na oleji.
  2. Přidáme nahrubo nastrouhaný tempeh a mrkev. 10 min restujeme a ochutíme shoyu.
  3. špenátové listy omyjeme a nasekáme najemno (nahradit můžeme kopřivou, bršlicí, pampeliškou, ...)
  4. Do 1,5 l vroucí vody s pokrájeným sušenými rajčaty postupně pomalu vsypeme za stálého míchání instantní kukuřičnou polentu.
  5. Vzniklou hustou kaši smícháme s osmaženým temepehem a mrkví, špenátovými listy.
  6. Směs dochutíme česnekem, majoránkou, dosolíme dle potřeby solí či shoyu.
  7. Do směsi vmícháme rýžové burizony (ty lze nahradit pokrájenou celozrnnou houskou).
  8. Vzniklou hmotu přelijeme do vymazaného pekáčku.
  9. Urovnáme a pečeme asi 40-50 minut na 190 °C.
  10. Před podáváním je dobré nechat nádivku trochu vychladnout, ať má čas ztuhnout. 

Kateřina vás naučí vařit skvělé recepty a vysvětlí vám řadu souvislostí v oblasti výživy na svých kurzech vaření. Od května otevírá další cyklus akreditovaného kurzu Vaření podle ročních období v Liberci či večerní kurzy v Praze. Více na www.zivost.cz

Zpět na výpis