Děláme to pro naše děti

Jsem učitel na základní škole, tatínek tří dětí a jsem zakladatelem iniciativy Skutečně zdravá škola. Přeji si nejen to, aby školy zajišťovaly kvalitní stravování, které prospívá dětskému zdraví, ale také aby školní jídelny byly místem, kde vzdělávání nekončí, ale zcela přirozeným a příjemným způsobem pokračuje. Moje děti se budou ve škole stravovat téměř celé své dětství a mně záleží na tom, jak.

Mgr. et Mgr. Bohuslav Sedláček - zakladatel

Pracuji jako konzultant v oblasti udržitelných potravních systémů, jednoduše řečeno, v oblasti „jídla z blízka“. Propojuji a inspiruji zemědělce, majitele restaurací a jedlíky k vzájemné spolupráci na zachování a rozšiřování tradičních regionálních pokrmů a produktů, vyráběných řemeslným způsobem šetrným k přírodě a respektujících tradiční moudrost. Mám na starosti vytvoření programu Skutečně zdravá škola, který dětem pomůže získat představu o tom, odkud potraviny pocházejí, jak se pěstují a vyrábějí, a porozumět vztahům mezi jídlem, které jedí, a světem, ve kterém žijí.

Mgr. Tom Václavík - ředitel, odborný garant programu, předseda spolku

Jsem vzděláním ekonom, ale díky našim sportujícím dětem se mojí profesí stala výživa. Pečuji o sportovce vrcholové i rekreační a moc dobře vím, jak důležité je „kvalitní palivo“ pro fyzicky vytížený organismus a jak špatné výživové návyky sportovce souvisejí se zdravotními výkyvy jeho těla a potažmo i výkonností. Není mi lhostejné, jak se naše děti stravují. Jejich zdraví začíná doma, na talíři, ale podstatnou část života je ovlivněno i školním stravováním. Pojďme se tedy zasadit o to, aby se na správných stravovacích návycích dětí kvalitní školní stravování podílelo!

Ing. Karolina Kallmünzerová - manažerka programu

Jsem zakladatel sítě prodejen lokálních potravin Sklizeno, foodie a otec dvou dětí, které systém školní jídelny ještě nepoznaly. Původním povoláním jsem stavař-technolog a profesionálně jsem se jídlem začal zabývat až po návratu z Německa, kde jsem žil a pracoval, a kde nikdy nebyl problém sehnat kvalitní potravinu za dostupnou cenu. A tady to problém byl. Doma jíme všechno s jedinou podmínkou, že to musí být kvalitní a s jasným původem. Já  obzvlášť miluju šťavnaté hovězí a kvalitní masíčko vůbec, a náš dvouletý syn tuto vášeň sdílí. Skutečně zdravou školu podporuji proto, že chce, aby školní stravování nezničilo radost mých dětí z jídla a aby nám tu mohly vyrůst děti, kterým záleží na tom, co jedí. Nechci, aby moje děti prošly stejným peklem školního stravování jako já, kdy mi 15 let od ukončení ZŠ trvalo, než jsem začal opět jíst hovězí maso nebo cokoli podobného hnědé omáčce (aka UHO). To je podle mě cesta, jak zlepšít kvalitu jídla, a tím i života u nás.

Ing. David Kukla - odborný garant

Jsem vzděláním učitelka, mám praxí ve školství a ve veřejné správě. Od roku 2001 pracuji v neziskových organizacích jako manažerka a administrátorka vzdělávacích a sociálních projektů. Ve Skutečně zdravé škole jsem zodpovědná za každodenní fungování, finanční správu a provoz. Mám radost, že můžu svým dílem přispět k tak smysluplné aktivitě.

PhDr. Helena Burianová - finanční ředitelka

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací