15 březen 2016

Souboj zeleniny a první seznámení s rukolou

Autor: Základní škola a Mateřská škola Spálov, příspěvková organizace

Již dvakrát děti ze spálovské základní školy a samozřejmě i učitelé a další strávníci mohli při obědě využít zeleninový bar. Každý si sám vybral a nabral na talíř svou oblíbenou zeleninu, těm nejmenším školákům při tom ochotně pomáhala paní učitelka. A především starší děti a zaměstnanci školy si zeleninové přílohy velmi pochvalovali.

Poprvé bar nabízel ledový salát, okurky, papriku a kukuřici, přičemž jasným favoritem byla právě žlutá zrnka kukuřice. Napodruhé paní kuchařky připravily rajčata, okurky, čerstvě vařenou a ochucenou červenou řepu a opět kukuřici. Druhý zeleninový souboj byl velmi těsný: nejdříve se snědla kukuřice a překvapivě i červená řepa.

A dětem chutnalo i připravené menu. Po hráškovém krému následovala masová směs se žampiony a opékanými brambory. Nutno dodat, že brambůrky se pekly v konvektomatu s použitím minimálního množství tuku. Vše doplňoval bylinkový dip z kysané smetany a zdobila to snítka rukoly. Někteří strávníci viděli rukolu poprvé v životě a přistupovali k ní s jistými obavami, ale ochutnali všichni.

Ilona Zálešáková, vedoucí ŠJ

Zpět na aktuality

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací