28 září 2018

V září jsme vařili s... Country Life

Autor: Skutečně zdravá škola

Přinášíme vám ideální recept na podzim: Kuskus s pečenou dýní a cizrnou.

Kuskus s pečenou dýní a cizrnou - videorecept

Ingredience

  • 500 g dýně hokaido
  • 500 ml vody
  • 2 kostky zeleninového bujonu
  • 250 g celozrnného kuskusu
  • 1 plechovka sterilované cizrny
  • 2 mrkve
  • 2 šalotky
  • 2 lžíce dýňových semínek
  • 2 lžíce pistácií (nebo kešu)
  • 1 lžíce Habešina koření Berber od Sonnentoru
  • 2 hrsti zelených listů nebo čerstvých bylinek
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička mořské nebo himálajské soli
  • 4 lžíce olivového oleje – zálivka
  • 2 lžíce umeocta – zálivka

Jak na to?

  1. Smíchejte všechny ingredience na zálivku, vmíchejte rozinky, aby nasákly.
  2. Cizrnu sceďte, nechte okapat a pak ještě osušte. Dýni omyjte kartáčkem, vydlabejte semena, nakrájejte na kostky. Mrkev očistěte a nakrájejte na špalíčky. Šalotku nechte ve slupce, omyjte. Mrkev, dýni a cizrnu v míse promíchejte s kořením, droždím, solí a olivovým olejem.
  3. Zeleninu s cizrnou dejte na plech a pečte v troubě rozehřáté na 200 °C asi 30 minut. Dýňová semínka nasypte na rozehřátou pánev a chvíli opražte nasucho.
  4. Kuskus rozprostřete v široké pánvi nebo hrnci do tenké vrstvy. Zalijte vroucí vodou s bujonem, zakryjte, 1 minutu ještě povařte a nechte cca 10 minut nabobtnat. Poté prokypřete vidličkou.
  5. Upečenou šalotku oloupejte a nasekejte nadrobno. Kuskus promíchejte s dýní, mrkví, šalotkou, cizrnou, rozinkami a zálivkou. Ozdobte bylinkami, dýňovými semínky a pistáciemi.

Zpět na aktuality

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací