08 září 2017

Kuchařky základních a mateřských škol na Náchodsku připravovaly zdravé pokrmy

Autor: Skutečně zdravá škola

Dne 29. srpna se zástupcům projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Náchod ve spolupráci se zástupci projektu Skutečně zdravá škola povedlo uskutečnit praktický vzdělávací seminář pro pracovníky školních jídelen.

Semináře s názvem „Vaříme zdravě a sezónně z lokálních surovin tak, aby i dětem chutnalo!“ se účastnily především vedoucí školních jídelen a kuchařky z regionu Náchodska, a tak kapacita byla zcela naplněna.

Celým seminářem prováděla zkušená lektorka a vedoucí školní jídelny ZŠ Waldorfská v Pardubicích Olga Chlápková. Lektorka semináře, který se konal v prostorách Střední školy hotelové a společného stravování v Teplicích nad Metují, seznamovala účastnice především s praktickými úpravami vybraných druhů potravin, výhodami sezónního vaření a předvedla praktické tipy při úpravě problematickým pokrmů. Před zahájením kurzu byl účastnicím rozeslán dotazník, kde si sami volily, která jídla chtějí na semináři připravit. Každá z účastnic si kromě nabitých vědomostí odnesla domů i metodický manuál s recepty pokrmů vařených na semináři.

Seminář měl pozitivní ohlasy, a tak doufáme, že účastnice své poznatky a nabrané zkušenosti využijí v praxi co nejvíce.

Více informací o projektu MAP naleznete na webových stránkách MAS Mezi Úpou a Metují, MAS Stolové hory, a především na našem neformálním webu.

Zpět na aktuality

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací